12. januar 2022 (Opdateret 2. maj 2022)

Som noget helt nyt afprøver Specialområde Hjerneskade nu en række introduktionsstillinger på tværs af specialområdets afdelinger, der skal klæde nye medarbejdere bedst muligt på til vores vigtige opgave med at skabe meningsfulde liv for borgere med erhvervet hjerneskade.

Introduktionsstillingerne er et særligt tilrettelagt forløb for pædagoger samt social- og sundhedsassistenter, hvor der er rig mulighed for faglig og personlig udvikling. Gennem de første 16 uger er der blandt andet fokus på følvagter, sociale fællesskaber, kurser, refleksionsrum og sparring.

16-ugers introduktionsforløb med følvagter, sparring og kurser

Forløbet henvender sig til både nyuddannede og erfarne med ønske om at prøve kræfter med et nyt område. I forløbet får de en grundig introduktion til målgruppen, arbejdsopgaverne, de faglige tilgange og metoder samt til Specialområde Hjerneskade, inden de møder på deres første vagt.

Det sker gennem undervisning, følvagter, systematiske reflektionsrum, sparring og vejledning med lokale mentorer, afdelingsledere og konsulenter. Formålet er at sikre, at alle føler sig klædt på og får den bedst mulige start i afdelingen. 

Vi ved, at de rette kompetencer er afgørende for både en god opgaveløsning og et godt arbejdsmiljø. Derfor har vi en vigtig opgave i at tage godt imod nye medarbejdere, og det gør vi blandt andet ved at sikre et grundigt og gennemarbejdet introduktionsforløb. 

Positive tilbagemeldinger fra de nyansatte 

Nu har 12 medarbejdere været i gang med det udvidede introduktionsforløb siden 1. marts 2022. I løbet af de seneste uger har deres arbejdsdage vekslet mellem undervisning samt normerings- og følvagter.

Den første midtvejsevaluering blandt de nyansatte er meget positiv og konstruktiv. Deltagerne fremhæver blandt andet, at de i forløbet oplever en stor grad af struktur, sammenhæng og ledelsesbevågenhed samt at være del af et socialt fællesskab.

De næste uger skal de igennem flere vagter i normering, mødes i tværgående refleksionsrum og deltage i kursus om Lovgivning i selvbestemmelse og magtanvendelse samt kursus om den professionelle rolle. 

Når de 12 nye medarbejdere har afsluttet deres introduktionsforløb, bliver de fastansat i vores afdelinger, hvor vores mange erfarne kollegaer står klar til at hjælpe dem godt videre. Vi gennemfører også en slutevaluering af forløbet til fremtidig læring og udvikling.

Det siger medarbejderne...

 

Ifølge de nye medarbejdere, har det bedste i introduktionsforløbet været

  • At være ny med andre nye i et introduktionsforløb
  • Introduktionsforløbets vekslen mellem føl-/normeringsvagter og undervisning
  • De tværgående refleksionsrum
  • Introduktionsforløbets vekslen mellem intro- og normeringsvagter på afdelingen
  • Mentorordningen på afdelingen
  • En fast kontaktperson i introduktionsforløbet