Aflysning

For at forhindre smitte med COVID-19 er restriktionerne i forbindelse med kurser og konferencer forlænget i Region Midtjylland. Temadagen er derfor desværre aflyst.


Illustration temadag.jpg

22. juni 2020

Til efteråret afholder Specialområde Hjerneskade en temadag om "Positiv psykologi". Til at stå for de faglige input på dagen, har vi fået Danmarks førende forsker på området til at deltage.

Da vi begyndte at planlægge temadagen om Positiv psykologi, vidste vi ikke, at kurser og undervisning kort tid efter ville blive lukket helt ned på grund af COVID-19 og det medfølgende forsamlingsforbud.

Nu ser det heldigvis ud til, at vi kan gennemføre dagen, naturligvis med de nødvendige forholdsregler. Så hvis du - måske på grund af usikkerheden med corona - endnu ikke har fået planlagt noget fagligt til efteråret, så overvej at deltage i en spændende dag om Positiv psykologi.

Arbejdspladsen skal understøtte læring

Som medarbejder bliver vi mødt af et tiltagende behov for at kunne tilpasse os nye opgaver og ændrede arbejdsvilkår. Det betyder, at det er nødvendigt, at vi lærer hele livet, hvis vi skal trives i vores arbejdsliv.

Dette stiller krav til vore egen læring, men også til at arbejdspladser understøtter læring og kompetenceudvikling på en god måde.

Temadagen vil give deltagerne den nyeste viden omkring læring og motivation, herunder hjernens læringsforudsætninger, kognition og emotioners betydning for vores læring.

Vi skal desuden sammen undersøge organisationen som et være- og lærested med fokus på ledelse, arbejdsmiljø og samarbejdets betydning for at skabe positive og effektive læringsmiljøer.

Danmarks førende forsker

Til at give os den nyeste viden har vi fået Hans Henrik Knoop til at holde et oplæg. Hans Henrik vil også få os igennem resten af dagens program med en kombination af praktiske øvelser og drøftelser.

Hans Henrik Knoop blev landskendt, da han medvirkede i TV-programmerne "Plan B" og "Skolen" - to programmer, der satte fokus på elevers læring. Hans Henrik er imidlertid ikke kun kendt fra TV, men er faktisk Danmarks førende forsker, når det handler om emner som Positiv psykologi og Flow.

Hans Henrik bliver brugt her hjemme, men i høj grad også internationalt. Ud over at forske, undervise og udgive bøger har han de senere år også medvirket i flere podcasts om emnet.

Målet med dagen

Du vil blive klogere på, hvad Positiv psykologi er, og hvad den nyeste forskning siger om emnet. Du vil komme til at se en sammenhæng mellem trivsel, læring og kompetenceudvikling - det, vi hos os kalder "Hjernevenlige læringsmiljøer".

Endelig vil du få konkrete værktøjer til, hvordan du sammen med resten af din organisation/arbejdsplads kan skabe positive læringsmiljøer.

Vil du vide mere?

Temadagen afholdes i Aarhus den 20. oktober 2020.

Du finder mere information om temadagen på adressen www.soh.rm.dk/positivpsykologi. På siden finder du også link til tilmelding.

Hvis du ønsker at læse mere om nogle af emnerne, har vi tidligere skrevet om blandt andet Flow og Positiv psykologi:

Du er også velkommen til at kontakte afdelingsleder Jan Frandsen fra faglig udvikling på telefon (2167 5599) eller mail (jafran@rm.dk).

 

Temadag med Hans Henrik Knoop

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Kontakt

 

Afdelingsleder

Jan Frandsen
Tlf. 2167 5599
jafran@rm.dk