Tavle fra temadag i Bostøtte 2

17. juli 2019

Afdelingen Bostøtte 2 på Tagdækkervej har haft en temadag. Her beskæftigede de sig med emner som adfærd, succes'er og samarbejde, og det var tre meget forskellige metoder, der kom i spil på dagen.

Afdelingsleder Jeannette Kirkegaard havde planlagt temadagen med sparring fra specialområdets afdeling Faglig Udvikling. Det overordnede tema for dagen var at arbejde med, hvordan medarbejdere og ledelse omsætter praksisværdier til praksisadfærd.

Jeannette havde valgt tre forskellige metoder, der bød på nye kreative måder at arbejde med emnerne på.

5-8-10'er modellen

Dagen startede med 5-8-10'er modellen. Modellen arbejder med tre niveauer af adfærd, der beskriver ikke acceptabel adfærd, minimum acceptabel adfærd og til sidst meget acceptabel adfærd.

Tanken er, at man får fokus på, om man med sin adfærd yder rigtig god service - eller om den kunne være bedre.

Med denne viden begyndte de forskellige grupper at liste situationer op fra den daglige praksis, hvor medarbejderne så eksempler på 5'er, 8'er og 10'er adfærd. Det gav rigtige mange gode og lærerige snakke om adfærd, og hvor der var fokus på opgaven igennem alle dialoger.

Kreativitet med Lego

At bygge med Lego er noget, som de fleste kender fra deres egen eller deres børns barndom. Lego taler til vores kreativitet og evne til at skabe og bygge noget, og det er en sjov og anderledes måde at samarbejde på.

Vi havde lånt Lego fra Psykiatri og Social, og på temadagen blev der stillet opgaver, som skulle bygges i Lego. Opgaven hed blandt andet "Byg en faglig succes fra Jeres praksis". Det gav først en dialog omkring, hvad vi ser som værende "en faglig succes"? Hvad er forskellen på succes og faglig succes? Og hvordan skal det se ud i Lego?

Processen får en fælles tredje, og der skal skabes noget i stedet for skrives noget. Det betyder også, at andre kompetencer kommer i spil i forhold til dialogen alene.

Styrkekort

Faglig Udvikling har introduceret brugen af styrkekort i Specialområde Hjerneskade. At bruge styrkekort kan ske på mange måder, men fælles er, at man får blik for egne og kollegers gode egenskaber (styrker).

Det, at få fortalt hvilke gode egenskaber man ser hos sine kollegaer, giver et grundlag af respekt, tillid og selvværd hos modtageren. Dette er faktorer, der betyder alt, når relationen er i spil i den daglige praksis. Det gælder både i de vagter, der forløber optimalt, og hvor alle "spiller hinanden gode", men også i de svære stunder, hvor den gode professionelle relation sættes i spil.

Styrkekort er en metode, der klart kan anbefales til alle personalegrupper.

Fastholdelse af dagens indtryk

Dagen bød på både sjove, alvorlige, faglige og tankevækkende drøftelser. For at fastholde de mange gode processer, er der taget billeder af dagens "output", og billederne er efterfølgende hængt op som collager i afdelingen.

Nogle af billederne kan ses andetsteds her på siden.

Yderligere oplysninger

Hvis du ønsker at høre mere om dagen og metoderne, er du velkommen til at kontakte Jeannette Kirkegaard: