24.05.2017

Tagdækkervej Musikfestival er historien om borgere og medarbejdere, der sammen får en idé, som de brænder for, og som de fører ud i livet. I år sker det for syvende gang.

Da Tagdækkervej i 2011 arrangerede den første musikfestival for senhjerneskadede i Danmark, vidste de ikke, at det blot ville blive den første af mange. Siden er festivalen vokset både i antal bands og gæster.

Glæden ved musikken og samværet har dog været stort fra starten, og er det stadig. Det er en glæde, der smitter af på alle, der deltager i festivalen – både gæster og optrædende.

Det helt særlige ved Musikfestivalen er, at den handler om meget mere end musik – og den rummer så mange fortællinger og personligheder.

For eksempel køber en borger hvert år 100 billetter, som han donerer til ligestillede borgere, for som han siger: "Man bliver glad i låget af at komme ud og høre musik og hygge sig med andre i stedet for at sidde og kigge ind i en væg".

I år er en stor del af billetterne gået til indlagte borgere på Hammel Neurocenter, for Per – som han hedder – har selv prøvet turen, og han ved, hvordan det er at ligge på hospitalet længe.

På billedet er Per omkring Hammel Neurocenter med billetter - sammen med andre fra festivalen.

En anden borger afholder loppemarked på festivalpladsen, hvor overskuddet går til Danske Hospitalsklovne.

Og så er der lokalsamfundet – Hammel by – der bakker op både med deltagelse i festivalen, men også med sponsorater og frivillige.

Det hele bæres af et borgerdrevet festivaludvalg, der planlægger hele festivalen. Udvalget sørger også for at udvikle festivalen fra år til år – for eksempel med deltagelse af bands fra udlandet, kendte navne og andre tiltag.

Fakta

Tagdækkervej Musikfestival løber af stablen den 10. juni 2017 kl. 10-18. Seks bands går på scenen på Tagdækkervej 10 i Hammel.

Armbånd til festivalen koster kr. 100 – børn under 12 år og hjælpere kommer gratis ind. Alle er velkomne.

Læs mere 

Læs mere på festivalens Facebook-side: facebook.com/tagdaekkervejmusikfestival – hvor der også er links til programmet, omtale i diverse medier og meget andet.