Det Økologiske Spisemærke i Bronze26.06.2017 

Køkkenet på Tagdækkervej har siden nytår arbejdet med den kost, som borgerne tilbydes. Det har nu resulteret i, at man har fået Det Økologiske Spisemærke i bronze. 

Hver dag året rundt laver køkkenet på Tagdækkervej mad til de 24 borgere, der bor på stedet, samt frokost til brugerne af dagtilbuddet.

Med respekt for borgernes ønsker til retter og udbud, har køkkenet siden nytår arbejdet med Sundhedsstyrelsens kostråd samt økologi.

Ændringer uden prisstigning

Sundhedsstyrelsens kostråd har givet øget fokus på den ernæringsmæssige side af maden, og man har løbende reduceret i mængden af kage, juice, fedt og lignende. 

Der er også arbejdet med mængden af økologi i køkkenet. Det har resulteret i, at køkkenet for nylig fik det økologiske spisemærke i Bronze. Køkkenet på Tagdækkervej er det første i Specialområde Hjerneskade, der opnår at få bronzemærket. 

Det har været vigtigt at lave ændringen, uden at det skulle blive dyrere for borgerne. Det er da også lykkedes at gennemføre omlægningen i køkkenet uden prisstigninger i stedets kostordning.

Visionen er sølvmærket

Bronzemærket gives til køkkener, hvor andelen af økologiske produkter ligger mellem 30 og 60%. I maj måned var økologiprocenten på Tagdækkervej på hele 41,7%.

Det kræver konstant arbejde, at fastholde bronzemærket, og på Tagdækkervej fortsætter de med at have fokus på økologi. De lægger da heller ikke skjul på, at visionen er at få tildelt sølvmærket.


Fakta

  • Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder.
  • Spisemærket viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Det kontrolleres af Fødevarestyrelsen.
  • Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke.
  • Spisemærket findes i tre udgaver: Guld (90-100% økologi), sølv (60-90% økologi) og bronze (30-60% økologi).

Flere oplysninger

Hvis man ønsker at vide mere om de forskellige mærker, og de krav der stilles, kan man læse mere på www.oekologisk-spisemaerke.dk