Specialområde Hjerneskade søger pædagog til Høskoven

Høskoven er en del af Specialområde Hjerneskade i Region Midtjylland


Specialområde Hjerneskade blev etableret i januar 2013 i forbindelse med en omstrukturering af det specialiserede socialområde i Region Midtjylland til syv specialområder.

Siden er der arbejdet målrettet med sammenlægningen, og Specialområde Hjerneskade er i dag et fagligt stærkt specialområde.

Boenheden på Høskoven består af 27 selvstændige 2-værelses lejligheder, der bebos af yngre senhjerneskadede personer, samt personer med sjældnere neurologiske lidelser. En stor del ar beboerne er uden verbalt sprog samt 100 % plejekrævende, ligesom en del af beboerne har psykiatriske og sociale diagnoser udover hjerneskaden.

Boenheden er baseret på et tværfagligt, neuropædagogisk miljø, hvor medarbejdergruppen omfatter pædagoger, social- og sundhedsassistenter, afspændingspædagoger samt fysio- og ergoterapeuter.

En stor del ar arbejdet omkring beboerne i boenheden involverer de pårørende, som er en vigtig og omfattende del af den enkelte borgers liv.

Kan du se dig selv i en omskiftelig hverdag, hvor der vægtes et højt tværfagligt samarbejdsrum? Kan du tage ansvar for det gode arbejdsmiljø, også når der er travlt? Sætter du faglighed højt og nyder du at indgå i faglige dialoger, så er vi arbejdspladsen for dig.

Vi tilbyder en arbejdsplads med dygtige kolleger og med ledelse tæt på. Vi sætter supervision og faglig vejledning højt.

Stillingen er på gennemsnitlig 32 - 35 timer/uge med arbejdstid i blandede vagter og weekendarbejde.

Tiltrædelse 1. maj 2016, eller efter aftale.

Ansøgningsfrist d. 27. april 2016 – kl. 12.00

Ansættelsessamtaler i uge 17

Du kan læse mere om Høskoven og Specialområde Hjerneskade her på siden.

Har du spørgsmål til stillingen, eller vil du gerne vide mere om arbejdspladsen, så kontakt afdelingsleder Birgitte Thorup Asmussen på tlf. 78 47 73 10 eller biasmu@rm.dk.

Søg stilingen

På grund af spareinitiativer har berørte medarbejdere i Region Midtjylland fortrinsret til samtale ved ledige stillinger: Det betyder: 

• at medarbejdere fra eget HMU område, som er i omplacering, har fortrinsret til samtale.

• at medarbejdere fra andet HMU område, der er i omplacering har sekundær fortrinsret til samtale.

• at fortrinsret til lederstillinger kun gælder ledere på samme stillingsniveau